Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rolovaný bílý chléb s pestem z medvědího česneku

26. 1. 2019

Suroviny:

Těsto:

400 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
1 - 1,5 lžičky soli
300 ml vody
50 g oleje
21 g čerstvého droždí
1/2 lžičky cukru
 
Náplň:
80 g pesta z medvědího česneku
60 g tvrdého sýra
 
Postup:

Kynuté těsto připravíme pro nás běžným způsobem. Nejjednodušší je použít domácí pekárnu, kde jako první nalijeme tekutiny, pak mouku smíchanou se solí, nahoru cukr a rozdrobené droždí. Zvolíme program Těsto. Nebo zaděláme klasickým způsobem a necháme pod utěrkou vykynout.

Vykynuté těsto zpracujeme do bochánku, pak vyvalíme šišku a válečkem rozválíme do obdélníkového tvaru. Kratší strana musí být v délce chlebíčkové formy. Pesto smícháme s jemně nastrouhaným sýrem a rozválené těsto touto směsí potřeme. Z obou stran pevně svineme do ruliček a vložíme do chlebíčkové formy vyložené papírem na pečení. Můžeme stočit i jednoduše - do veky. Necháme vykynout a před pečením se ještě může potřít olejem nebo rozšlehaným vajíčkem a posypat sezamem.

Vložíme do předehřáté trouby a upečeme.

Pekla jsem v chlebíčkové formě o rozměrech 36 x 11,5 cm.

Pesto jsem dostala darem, prý se skládá jen z medvědího česneku, soli a oleje.

Sůl do těsta přidáme podle toho, kolik soli obsahuje pesto, ale není ho tam zase mnoho. Já dala 1 lžičku.

Tento chléb mám nejraději se salátem z vařených vajíček s cottage sýrem a nebo s jemnou sýrovou pomazánkou, aby vynikla chuť chleba.

040.jpg004--3-.jpg007.jpg

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář