Kuřecí rolka s kořenovou zeleninou a šalvějí
Počet porcí: 2
Suroviny:
200 -240 g kuřecích prsou, 80 g směsi kořenové zeleniny tj mrkev, celer, petržel - čistá váha, několik lístků čerstvé šalvěje - cca 6 - 8 ks, sůl
Postup:
Z kousku celeru, petržele a mrkve si nakrájíme podlouhlé hranolky a na krátkou chvilku je vhodíme do vařící vody, ale nevaříme moc do měkka, pouze krátce. Vyjmeme a necháme trochu prochladnout.
Z kuřecího masa si ukrojíme dva plátky a ty opatrně rozklepeme do šířky, osolíme, poklademe lístky šalvěje, přidáme zeleninu a stočíme do roládky. Mírně osolíme i shora a roládky zabalíme do alobalu. Balíčky vložíme buď do parního hrnce nebo na rozložený pařáček na knedlíky nebo do jiného napařovacího hrnce. Dáme dostatek vody, aby se nám v průběhu vaření neodpařila. Společně s masem můžeme vařit na páře brambory, které jsme mírně osolili. Vaříme na páře zhruba 25 minut.
Komentáře
Přehled komentářů
Tvoje rolky s fazolkami, mas to tak prekrasne "riznute", ze chirurg je proti Tobe amater! A nemas tu zeleninku vubec nicim spojenou, uzas a obdiv!!
Presne jako
(Jitkas, 26. 7. 2014 9:46)