Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jižanské kuře nebo kuřecí řízky

11. 4. 2015

Suroviny:

1 kuře rozporcované na přibližně 10 kusů nebo stehenní steaky.

Dále budeme potřebovat podmáslí dle potřeby. Na 1 kuře zhruba 2 dl, olej na smažení.

Kořenící směs:

1/2 lžíce pálivé mleté papriky, 1 lžička soli, 1 lžička sušené cibule, 1 lžička sušeného česneku, 1 lžička mletého nebo drceného kmínu, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky mletého fenyklu, 1/2 lžičky sušené bazalky, 1/4 lžičky mletého pepře...VŠE SMÍCHÁME. (Tuto směs koření používám i na pečené kuře)

 

Obalovací směs na maso, zhruba na 1 kuře nebo na 1 kg stehenních steaků:

90 g strouhanky, 60 g hladké mouky, 1,5 lžíce připravené kořenící směsi, 1 lžička mleté papriky, sůl dle potřeby- asi 1/2 až 1 zarovnanou lžičku...VŠE SMÍCHÁME.

Postup:

Rozporcované kuře nebo stehenní steaky naložíme na několik hodin do podmáslí, nejraději přes noc. Pak maso necháme mírně okapat a obalujeme ve směsi strouhanky s moukou,solí a kořením. Vkládáme do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a smažíme z obou stran. Pokud nesmažíme kuřecí steaky ale rozporcované kuře i s kostí, tak dle vlastní úvahy můžeme ještě nechat dopéct v troubě, aby bylo maso tepelně opracované až ke kosti.

Zdroj receptu: Magazín Albert

jizanske-kure2.jpg

jizanske-kure.jpg

jizanske-kure1.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář