Jdi na obsah Jdi na menu
 


Holandský řízek - smažený sekaný řízek se sýrem

25. 11. 2012

Počet porcí : 6

Suroviny:

600 g ne moc jemně mletého vepřového masa - libovější bůček nebo mix tučnějšího bůčku s nějakým libovějším ořezem z vepřového masa -plec, kýta., zhruba 120 - 150 g strouhaného tvrdého sýra, 1 vejce, sůl, pepř, pár lžic mléka - dle potřeby, na trojobal hladkou mouku, strouhanku, 1 vejce s trochou mléka , olej na smažení

Postup:

Mleté vepřové maso smícháme a dobře propracujeme se solí, pepřem, vejcem a mlékem, toho si dáme dle potřeby.  Vejce je možné i vynechat a místo něho přidat více mléka, nebo ještě i lžičku Solamylu. Vzniklou směs dáme nejraději na několik hodin do chladničky, pak rozdělíme na díly, utvoříme kuličku, z ní váleček, který zploštíme, obalíme klasicky v trojobalu tj. v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance. Vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného -horkého oleje ( jako na řízky) a volněji usmažíme z obou stran.

Holandský řízek

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Poslední fotografie


Oblíbené odkazy

Nejpopulárnější blogy receptů

Počasí

Předpověď počasí




Archiv

Kalendář
<< říjen >>
<< 2018 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Statistiky

Online: 6
Celkem: 761876
Měsíc: 8764
Den: 299