Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapečené mleté maso v zelných listech

 

Počet porcí: 5

Suroviny:

500 g vepřového mletého masa nebo mix, trochu sádla nebo oleje , 1cibule - 80 g, sůl, mletý pepř, 100 g  rýže parboiled - uvaříme, 3 vejce, asi 300 g zelí - zelných listů - spaříme nebo raději chvíli povaříme a trochu sádla nebo oleje na vymazání pekáčku.

Postup:

Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, sůl, pepř , maso mícháme a oddělujeme od sebe. Vyrestujeme za častého míchání skoro zase do tuku a necháme trochu zchladnout. Pak přidáme uvařenou ale nerozvařenou rýži,  vejce a pokud je třeba tak dosolíme a dokořeníme pepřem. Vše smícháme. Pekáček si vymažeme sádlem nebo olejem, můžeme použít i papír na pečení a ten není třeba vymazávat.  Do pekáčku rozložíme  zelné listy, které jsme chvíli povařili, na ně rozprostřeme masovou směs a nahoru dáme znovu zelné listy. Pekáček přiklopíme nebo přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby, v polovině pečení odklopíme a dopečeme. Přibližně se peče asi zhruba  40 minut, záleží na teplotě trouby. Jako příloha se hodí brambory v různé úpravě a kompot nebo mrkvový salát. Já jsem nepekla v troubě, ale využila jsem remosku o průměru 24 cm, mísu jsem vyložila papírem na pečení a pekla jsem asi 35 minut.

Můžeme dělat taky závitky a ukládat je vedle sebe, ale je třeba více zelných listů, je to pracnější a déle to trvá :-)

zapekane-mlete-maso-v-zelnych-listech.jpg

zapecene-mlete-maso-v-zelnych-listech-priprava-v-remosce.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zapečené maso v zelných listech

(martastankova@email.cz, 7. 1. 2018 6:47)