Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rychlá rybízová bublanina pečená v remosce

25. 1. 2019
Těsto:
200 ml mléka
150 g moučkového cukru
100 g hery nebo jiného tuku
3 vejce
200 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
trochu citronové kůry
 
Ovoce na povrch:
350 - 400 g červeného rybízu
2 lžíce cukru krupice - dle potřeby
0,5 lžičky mleté skořice
 
Na mísu remosky:
1 lžíce oleje
1,5 lžíce hrubé mouky
 
Postup:

Krátce rozmixujeme teplé mléko, cukr, vejce a vlažný rozpuštěný tuk. Použila jsem ponorný mixér.
V jiné míse smícháme dohromady sypké ingredience, přidáme tekutou směs a vše smícháme, nebo metličkou krátce prošleháme, jen do spojení těsta.
Těsto vylijeme do pečící mísy remosky, kterou jsme do 2/3 výšky potřeli olejem a vysypali hrubou moukou.
Nahoru na těsto rozložíme rybíz, který jsme smíchali s cukrem a skořicí dle chuti. ( Můžeme použít i jiné ovoce.)

Mísu přiklopíme, remosku zapneme a pečeme zhruba 50 minut.
Po upečení odklopíme a po částečném zchladnutí moučník vyjmeme.

Recept je určený pro větší remosku Grand o průměru 32 cm.

024.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář