Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fazolová polévka

Počet porcí: zhruba 5

Suroviny:

200 g tmavých nebo jiných barevných fazolí, sůl, zhruba 4 lžíce hladké mouky, 1/2 lt mléka, 1 dl sladké smetany i více, možno mírně dokyselit octem - u nás si každý okyselí svoji porci přímo na talíři
Poměry jsou jen zhruba, každý si vše přidá podle svých zvyklostí.

Postup:

Fazole si uvaříme v osolené vodě, ale nerozvaříme. Můžeme si je na několik hodin předem namočit. V části mléka rozkvedláme mouku, polévku zahustíme, přidáme podle potřeby zbytek mléka, polévka má být spíše trochu hustější. Necháme zvolna dobře provařit, hlídáme, občas promícháme, ke konci přidáme sladkou smetanu a ještě necháme chvilku provařit. Přímo do každého talíře ještě můžeme přidat vařenou bramboru.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář