Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fazolová polévka

Počet porcí: zhruba 5

Suroviny:

200 g tmavých nebo jiných barevných fazolí, sůl, zhruba 4 lžíce hladké mouky, 1/2 lt mléka, 1 dl sladké smetany i více, možno mírně dokyselit octem - u nás si každý okyselí svoji porci přímo na talíři
Poměry jsou jen zhruba, každý si vše přidá podle svých zvyklostí.

Postup:

Fazole si uvaříme v osolené vodě, ale nerozvaříme. Můžeme si je na několik hodin předem namočit. V části mléka rozkvedláme mouku, polévku zahustíme, přidáme podle potřeby zbytek mléka, polévka má být spíše trochu hustější. Necháme zvolna dobře provařit, hlídáme, občas promícháme, ke konci přidáme sladkou smetanu a ještě necháme chvilku provařit. Přímo do každého talíře ještě můžeme přidat vařenou bramboru.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Poslední fotografie


Oblíbené odkazy

Nejpopulárnější blogy receptů

Počasí

Předpověď počasí




Archiv

Kalendář
<< červenec >>
<< 2018 >>
Po Út St Čt So Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Statistiky

Online: 3
Celkem: 745778
Měsíc: 9673
Den: 269