Jdi na obsah Jdi na menu
 


Květáková polévka

31. 1. 2012

Suroviny:

1/2 menšího květáku, 2 dl mléka, 1 dl sladké smetany, Rama v kelímku nebo máslo - 3 lžíce,2 lžíce hladké mouky, kousek masoxu - možno vynechat, sůl, dle potřeby, opražená 1 houska

Postup:

Květák rozebereme na menší růžičky,  zalijeme vodou - 1 lt, přidáme sůl, kousek masoxu a povaříme. Z Ramy nebo másla a hladké mouky si uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem, rozšleháme a polévku zahustíme. Necháme zvolna provařit a před dokončením přidáme smetanu. Těsně před podáváním se přidá na talíř do polévky opražená houska a zelená petrželka

Poznámka:

Poměry ingrediencí si každý upraví podle své chuti, jestli mléka a smetany méně, nebo více, není třeba vše přesně dodržet.

kvetak-polevka.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář