Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborová roláda

31. 1. 2012

Suroviny:

Na bramborové rolády:
600 g den předem vařených brambor, sůl, dle potřeby - zhruba lžička, 1 vejce do těsta + 1 vejce na potření, 80 g hrubé mouky, 80 g hrubé krupice nebo dětské krupičky, 1 zarovnaná lžíce solamylu, 60 g jemně nastrouhané mrkve, čerstvá nať petrželky.

Postup:

Brambory si jemně nastrouháme, přidáme hrubou mouku, krupici nebo krupičku, solamyl, 1 vejce, sůl a zpracujeme těsto. Množství mouky a krupice se může nepatrně lišit podle toho, jaké máme brambory. Pracovní desku kuchyňské linky si mírně přetřeme vodou a položíme kus mikroténové fólie - neklouže nám. Na této fólii si vyvalíme polovinu těsta do obdélníkového tvaru, potřeme vejcem a posypeme jemně nastrouhanou mrkví. Svineme do závinu a do fólie pevně zabalíme. Druhý díl těsta místo mrkví posypeme jemně nakrájenou petrželovou natí. Nejraději v podlouhlém pekáčku už musíme mít připravenou vroucí vodu, rolády do ní vložíme, přiklopíme a vaříme 20 minut - dle velikosti i malinko déle.V polovině vaření otočíme, pak vyjmeme a po chvíli odstraníme fólii. Povrch můžeme potřít troškou oleje.

Zdroj receptu: Kluci v akci.

 

bramborova-rolada.jpg

brambor-rol-postup.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář