Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborovo-tuřínové pyré

Počet porcí: 2 - 3

Suroviny:

400 g brambor, 250 g tuřínu, sůl, 1/2 až 1 lžíce másla nebo ramy, 1 až 3 lžíce horkého mléka -dle potřeby, pažitka nebo jiné bylinky.

Postup:

Oloupaný tuřín nakrájíme na menší kousky, oloupané brambory nakrájíme na větší kusy a vše dáme vařit do osolené vody. Pak scedíme, přidáme máslo a šlehačem rozšleháme. Podle potřeby přidáme vařící  mléko, bude to jen pár lžic nebo ho můžeme vynechat úplně. Místo metličkami můžeme rozmačkat např. vidličkou. Povrch posypeme pažitkou.

Poznámka:

Tuřín bude vhodný jak pro redukční dietu, tak i diabetickou. 100 g brambor má 280Kj a 15,6 g sacharidů, 100 g tuřínu má 151 Kj a 8,1g sacharidů.

Bramborovo-tuřínové pyré

bramborovo-turinove-pyre2.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář