Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karlovarské - žemlové knedlíky

Počet porcí: 2 - 3

Suroviny:

120 g -  den až dva dny starého, ale vláčného bílého pečiva - housky, rohlíky, zhruba 150 ml mléka - dle potřeby, 40 g hrubé mouky nebo dětské krupičky, 1 vejce, sůl, petrželová nať, špetičku muškátového květu - je velmi aromatický a je možno ho vynechat

Postup: Starší ale vláčné pečivo si nakrájíme na kostky a zvlhčíme mlékem s rozšlehaným žloutkem, promícháme. Množství mléka musíme přizpůsobit tomu, jak moc máme vláčné housky. Mají být zvlhčené, ale ne rozmočené. Po povrchu posypeme moukou s troškou soli a muškátovým květem, přidáme jemně nakrájenou petrželku, pevný sníh z jednoho bílku a vše opatrně smícháme. Na zvlhčenou pracovní desku kuchyňské linky si rozprostřeme kus fólie(neklouže pak), středem uděláme z těsta šišku a fólili přehneme z obou stran přes knedlík. Nemusíme moc pevně svinovat a utahovat , jen rukou lehce pomačkáme do pěkného tvaru. Konce buď svážeme, ale stačí je zkroutit. Vložíme do vařící vody, dobře se na vaření hodí pekáček s poklopem. Vaříme 20 minut a v polovině varu jednou otočíme. Knedlík vyjmeme a ihned fólii rozstřihneme. Knedlík můžeme po povrchu přetřít olejem, aby neokoral.Zkoušela jsem vařit i v alobalu, ale ve fólii se mi zdají lepší. Na fotu jsou dva kusy, je to z dvojnásobné dávky.

karlovarsky-knedlik-1-.jpg

karlovarsky-knedlik-postup.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Poslední fotografie


Oblíbené odkazy

Nejpopulárnější blogy receptů

Počasí

Předpověď počasí




Archiv

Kalendář
<< červenec >>
<< 2018 >>
Po Út St Čt So Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Statistiky

Online: 3
Celkem: 745778
Měsíc: 9673
Den: 269