Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuskus se žampiony

2. 11. 2014

Počet porcí: 4

Suroviny:

250 g kuskusu, 30 g cibule, 150 - 200 g čerstvých žampionů, 1 lžíce oleje, sůl, drcený kmín, možno vývar na zalití kuskusu

Postup:

Na oleji si do sklovita osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na hrubém slzičkovém struhadle nastrouhané žampiony, osolíme, přidáme drcený kmín a lžíci vody, podusíme.

Kuskus si odměříme v nějaké nádobě a na 1 díl kuskusu přidáme zhruba 1,5 až 2 díly vařící osolené vody nebo vývaru. Pokud se nám v žampionech nevydusila všechna tekutina, tak ji rovněž použijeme k  zalití kuskusu, vše ale odměříme. Kuskus po zalití vařící tekutinou přikryjeme pokličkou a po zhruba 10 minutách promícháme vidličkou a přimícháme žampiony. Pokud se nám zdá kuskus ještě tvrdý, tak přidáme trochu vařící tekutiny a necháme chvíli vsáknout. Já osobně jsem použila na jeden díl kuskusu jeden a třičtvtě dílu tekutiny, stačilo malinko méně.

kuskus-se-zampiony.jpg

kuskus-se-zampiony-1.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář