Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přílohové knedlíky z grahamové mouky bez vajec

28. 1. 2012

Porce: 3 - 4

Ingredience:

125 g hrubé mouky, 125 g grahamové mouky - může být i celozrnná pšeničná, 1/2 lžičky soli, 140 - 150 ml vlažného mléka - dle potřeby (nebo vody), 2 větší špetky cukru, 10 g čerstvého droždí

Postup:

Do menšího množství z už odměřeného mléka si dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme ho vzejít. Obě dvě mouky promícháme i se solí, přidáme zbytek mléka, kvásek a zaděláme vláčné těsto. Necháme v míse vykynout, přendáme na vál, zpracujeme do bochánku a z něho vyválíme šišku. Tu přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Do většího kastrólu si dáme vodu a úplně rozevřený pařáček na knedlíky, který přetřeme olejem. Jak voda vaří, tak vložíme vykynutý knedlík, přiklopíme pokličkou a vaříme v páře 18 - 20 minut. Pak odklopíme poklici, knedlík na několika místech propícháme např. špejlí a vyjmeme. Můžeme na povrchu přetřít olejem.

Poznámka:

Celý knedlík má 3747 kJ.
Jedna porce -děleno na 4 díly má 936 kJ. 

celozrnny-knedlik.jpg

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář