Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rýže připravená v remosce

Na 4 porce potřebujeme:

350 g rýže, zhruba 1 -1,5 zarovnané lžičky soli, 1/2 lžíce oleje, 15 -20 g cibule + 2 hřebíčky, zhruba 530 - 550 ml horké vody - dle druhu rýže, měla jsem obyčejnou.

Postup:

Rýži důkladně propláchneme horkou vodou a scedíme ji. Vložíme do nádoby remosky, přidáme 550 ml horké vody, sůl, olej, vše promícháme a doprostřed mezi rýži ponoříme a rýží "zafixujeme" kousek cibule se zapíchnutým hřebíčkem. Přiklopíme víko a zapneme na 20 minut. Pak remosku vypneme a ještě zhruba 20 minut necháme, víko nezvedáme, rýže se ještě teplem dál připravuje. Pak odklopíme a rýží dvouzubou vidličkou promícháme - načechráme a podáváme.

ryze-z-remosky.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:-(

(ScherryOne , 23. 3. 2014 12:11)

Dělala jsem podle návodu, ale 25 a 25 min. a rýže byla stále tvrdá... Možná špatný druh rýže. Měla jsem obyč. lagris.

Re: :-(

(Merylas, 24. 3. 2014 17:40)

ScherryOne, dala jste i horkou vodu? Na druhu rýže až tak nezáleží, v receptu píšu u času ZHRUBA. Zjistila jsem ale, že každá remoska peče trochu jinak. Já mám s hliníkovou mísou a někde jsem četla názor majitelky remosky, která má srovnání s teflonovou mísou, že ta hliníková lépe vede teplo. Taky ale u nějakého moučníku mám uvedenou dobu pečení a někdo mi napsal, že to dělat kratší dobu, že se už moučník začínal připalovat. Tak asi opravdu nejde uvádět přesné časy a každý se musí řídit podle aktuálního stavu.

Pěkné

(Betyyna, 24. 5. 2012 20:40)

Bezvadný recept!