Čokoládové palačinky s tvarohovo - pudinkovým krémem a čerstvým ovocem
Počet palačinek: 12 ks o průměru zhruba 18 cm.
Suroviny:
Na palačinky:
400 ml mléka, 2 vejce, 80 g hořké čokolády, 200 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, špetka soli, trošku oleje na pánvičku
Na krém:
250 g tvarohu ve vaničce nebo v kostce, 1 vanilkový nebo kokosový pudink bez vaření Créme Ólé (Dr. Oetker), moučkový cukr dle potřeby - zhruba 1,5 lžíce, 1 vanilkový cukr, zhruba 250ml studeného mléka - dle potřeby i malinko více, obzvlášť pokud použujeme tvaroh v kostce, možno přidat i trochu rumu, čerstvé sezónní ovoce nebo z kompotu. Dozdobit ještě můžeme ušlahanou smetanou, toppingem, čerstvou meduňkou
Postup:
Palačinky:
Do mléka rozlámeme čokoládu, přidáme vanilkový cukr a vložíme do mikrovlnné trouby rozehřát a pak prošleháme metličkou až do úplného rozpuštění čokolády. Můžeme nechat rozpustit čokoládu i na plotně, ale pořád mícháme.Mléko s rozpuštěnou čokoládou necháme zchladnout , přidáme vejce, prosátou mouku se solí a prošleháme dohromady. Necháme chvíli odpočinout. Pak připravíme klasickým způsobem palačinky. Pánvičku s nepřilnavým povrchem necháme rozehřát, jen lehce potřeme silikonovou mašlovačkou olejem, pánvičku mírně nahneme na jednu stranu - k sobě, nalijeme naběračkou trochu těstíčka a pánvičku nahneme zase na opačnou stranu a do boků- od sebe. Těstíčko se nám rovnoměrně rozlije po celé ploše, pracujeme rychle. Smažíme z jedné strany a pak palačinku otočíme pomocí širší plastové špachtle a smažíme i z druhé strany. Odložíme a připravíme zbytek palačinek.
Krém:
Všechny ingredience šleháme ručním elektrickým šlehačem - metlčkami, až do doby, kdy nám krém zhoustne. Mléka si přidáme dle potřeby. Dosladíme nakonec, pudink je už slazený., ale bude ještě třeba trochu dosladit. Pokud máme tvaroh trochu hrudkovitý, tak ho raději rozšleháme samostatně třeba s lžíci cukru a troškou mléka a až pak přidáme zbytek.
Hotové palačinky potíráme krémem, stáčíme do ruliček nebo šátečků, kladme na talíř a dozdobíme dle vlastní fantazie.
mnam
(Jitkas, 26. 10. 2014 16:18)