Máslo s medvědím česnekem - medvědí máslo
Suroviny:
250 g másla, hrst medvědího česneku, malinko soli
Postup:
Máslo necháme při pokojové teplotě povolit a následně ho vyšleháme se špetkou soli. Medvědí česnek opláchneme vodou, necháme okapat, osušíme a buď nakrájíme co jak nejjemněji nabo elektrickým sekáčkem potravin nasekáme. Přidáme do másla a smícháme dohromady.
Toto máslo můžeme taky zamrazit ve fólii ve tvaru válečku a následně odkrajovat kousky dle potřeby.
K rychlejší spotřebě bez zamražování jsem použila i Ramu.
Toto máslo se používá jak ve studené kuchyni, tak i na vařené brambory, do zapékaných baget, dovnitř zapékaných sendvičů, pod kůží pečeného kuřete apd.
Medvědí česnek je pouze jarní záležitost :-)
Medvědí česnek s Ramou.
Připravený váleček na zmrazení.