Jdi na obsah Jdi na menu
 


Máslo s medvědím česnekem - medvědí máslo

Suroviny:

250 g másla, hrst medvědího česneku, malinko soli

Postup:

Máslo necháme při pokojové teplotě povolit a následně ho vyšleháme se špetkou soli. Medvědí česnek opláchneme vodou, necháme okapat, osušíme a buď nakrájíme co jak nejjemněji nabo elektrickým sekáčkem potravin nasekáme. Přidáme do másla a smícháme dohromady.

Toto máslo můžeme taky zamrazit ve fólii ve tvaru válečku a následně odkrajovat kousky dle potřeby.

K rychlejší spotřebě bez zamražování jsem použila i Ramu.

Toto máslo se používá jak ve studené kuchyni, tak i na vařené brambory, do zapékaných baget, dovnitř zapékaných sendvičů, pod kůží pečeného kuřete apd.

Medvědí česnek je pouze jarní záležitost :-)

medvedi-maslo.jpg

medvedi-maslo2.jpg

Medvědí česnek s Ramou.

medvedi-cesnek.jpg

medvedi-maslo1.jpg

Připravený váleček na zmrazení.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář