Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ohnivé maso

 

Počet porcí: 4 -5

Suroviny:

500 g vepřové kýty nebo krkovice, 100 g cibule, olej, zhruba 100 - 120g hořčice nebo méně a pak trošku mouky na zahuštění, 150 g sterilovaných sladkokyselých okurek bez nálevu, 100 g sterilované kapie bez nálevu, 70 g sterilovaných feferonek i s nálevem, sůl, mletý pepř

Postup:

Na oleji zprudka orestujeme nudličky z vepřové kýty, osolíme, opepříme a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, chvíli restujeme, přidáme hořčici a tu taky chvilku orestujeme a pak na proužky nakrájené okurky, kapii a nadrobno feferony. Znovu vše restujeme až do tuku a nakonec přilijeme nálev z feferonů nebo vodu a necháme provařit. Část hořčice se může vynechat a maso před zalitím nálevem poprášit hladkou moukou a chvilku osmahnout.
Příloha: hranolky, chléb, topinky, malé bramboráčky. Je možné použít i nějaké chilli papričky, nebo chilli pastu.

ohnive-maso.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář