Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vepřová panenka na česneku

7. 2. 2012

Suroviny:

Vepřová panenka - na porci 200 g masa, sůl, mletý pepř nebo jiné koření dle svých zvyklostí, česnek - zhruba 3 - 4 stroužky na porci (dle vlastní chuti), olej.

Postup:

Vepřovou panenku nakrájíme na spíš hrubší plátky, spíš jen rukou trochu naklepeme do šířky - ale nemusíme. Jak kdo má rád. Trošku osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Opečeme z obou stran na  horkém oleji. Musíme si dávat pozor, ať se nám česnek nepřipálí a ani moc nezhnědne. Ihned podáváme.
Místo panenky se dá použít i krkovička, z které si nakrájíme medailonky a naklepeme.

panenka-na-cesneku.jpg

panenka-na-cesneku-postup.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář