Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vepřové nudličky na smetaně s hráškem

Počet porcí: 5

Suroviny:

600 g vepřové kýty, sůl, pepř, 4 lžíce oleje, 350 g mraženého hrášku, 100 - 200 g sladké 12% smetany, 1 - 2 lžíce hladké mouky

Postup:

Maso nakrájíme na hrubší nudličky, zprudka restujeme na oleji až zase do tuku, přidáme sůl, pepř, trochu vody a dusíme do poloměkka. Pak přidáme hrášek, ještě chvíli dusíme a zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a přidáme smetanu. Necháme zvolna dobře provařit, častěji promícháme. Pokud máme, tak maso místo vody zalijeme vývarem.

Kdo si hlídá cholesterol,tak použije alternativu smetany - Ramu Cremefine na vaření, je k dostání v plastové lahvičce o objemu 250 ml. Výsledná chuť je ale trochu jiná. Místo vepřového můžeme použít kuřecí maso.

veprove-nudlicky-s-hraskem.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Poslední fotografie


Oblíbené odkazy

Nejpopulárnější blogy receptů

Počasí

Předpověď počasí




Archiv

Kalendář
<< říjen >>
<< 2018 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Statistiky

Online: 4
Celkem: 761879
Měsíc: 8759
Den: 300