Jdi na obsah Jdi na menu
 


Znojemský vepřový závitek

5. 2. 2012

Počet porcí: 4

Suroviny:

600 g vepřové kýty - 4 větší plátky, sůl, mletý pepř, vše zhruba - 10 g sardelové pasty, 50 g měkkého salámu nebo šunky - plátky, 60 g sterilovaných okurek, 2 vejce, 1 větší cibule, 60 g sádla nebo olej, 50 g hladké mouky, vývar 

Postup:

Jako první si připravíme míchaná vajíčka s okurkami. Na troše tuku si osmahneme na menší kostky nakrájené okurky, chvíli restujeme, vklepneme vejce, osolíme, umícháme do sražení a necháme prochladnout. Místo tuku můžeme použít i drobně nakrájenou, rozškvařenou uzenou slaninu. Plátky masa naklepeme do šířky, potřeme sardelovou pastou, opepříme, poklademe plátky salámu nebo šunky a navrstvíme míchaná vajíčka s okurkami. Plátky svineme do závitku a upevníme párátky, na povrchu trochu osolíme. Cibuli si osmahneme na zbylém tuku dorůžova, vložíme závitky, ze všech stran trochu opečeme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Pak závitky vyjmeme, šťávu zahustíme záklechtkou - rozkvedlanou moukou v troše vody, necháme dobře zvolna provařit, procedíme a vložíme zpět závitky, z kterých jsme odstranili párátka, šťávu ještě mírně necháme zavařit a dochutíme. Místo sardelové pasty se může použít i hořčice, ale maso osolíme, chuť bude trochu jiná, taky pak do hotové šťávy můžeme ještě přidat orestované, drobně krájené sterilované okurky.

znojemsky-vepr-zavitek.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář