Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jahody naložené v rumu

25. 1. 2019

Suroviny:

1 kg jahod

500 g cukru krupice

1 vanilkový cukr

500 ml rumu

 

Postup:

  1. Jahody odstopkujeme, opláchneme vodou a necháme řádně okapat. Krupicový a vanilkový cukr smícháme dohromady.

  2. Jahody překrojíme na poloviny a společně s cukrem vrstvíme do sklenic na šroubovací víčko. Každou vrstvu zalijeme rumem, jahody musí být nakonec zcela ponořené.

  3. Naplněné sklenice zavíčkujeme a uložíme na cca 2 měsíce do chladnějšího prostředí, např. do sklepa, kdo má. Občas sklenice otočíme dnem vzůru, aby se rychleji rozpustil na dně usazený cukr.

Jahody v rumu jsem začala dělat teprve nedávno, ale zachutnaly nám. Většinou je používám na přelití vanilkové zmrzliny a doplním šlehačkou. Děti dostávají jahodový kompot :-) Jahody zůstavají pevné a vydrží až do nové sklizně.

Zdroj: milujivareni.cz

015.jpg

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář