Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vepřové medailonky s tuřínem a brambory

6. 5. 2015

Počet porcí: 2

Suroviny:

240 g vepřové panenky nebo vepřové kýty - měla jsem palce z panenky, sůl, čerstvě drcený pepř nebo jiné oblíbené koření, 200 - 250 g tuřínu +  200 - 250 g brambor - čistá váha , 1 lžíce řepkového nebo jiného oleje , 4 g hladké mouky, čerstvé bylinky na dozdobení např. majoránka

Postup:

Palce z panenky nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a zprudka z obou stran opečeme na horkém oleji. Pak je vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, stále mícháme, mouku orestujeme a pak zalijeme malým množstvím studené vody, mícháme až nám šťáva zavaří. Pak přidáme maso a necháme na mírně vařit až do té doby, kdy je maso měkké. netrvá to dlouho. Hustotu šťávy si určíme sami, buď přilijeme trochu vody nebo naopak ji necháme odpařit. Pokud použijeme kýtu, tak podle kvality masa bych i naklepala paličkou a dále se postupuje stejně.

Brambory nakrájíme na větší kostky, tuřín na trochu menší, vše osolíme, smícháme a vaříme na páře. Buď v parním hrnci, nebo na nějaké napařovací podložce, stačí i vějíř na napařování knedlíků.

Na talíři dozdobíme bylinkami.

veprove-medailonky-s-turinem-a-brambory.jpg

veprove-brambory-turin1.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Recept.

(Jarmila., 17. 1. 2016 0:30)

Opět dobrý recept, určitě vyzkouším. Děkuji a přeji hodně zdraví.