Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zavařování - Zelenina a natě

Příspěvky

Domácí kysané zelí

15. 3. 2015

nakladane-zeli.jpgDomácí nakládané zelí ve sklenicích s cibulí, jablkem a kořením. Zelí se hodí jako přílohový salát.

 

Fazolové lusky sterilované ve sladkokyselém nálevu

7. 8. 2013

fazolove-lusky-ve-sladkokyselem-nalevu.jpgFazolové lusky sterilované v sladkokyselém nálevu. Hodí se na přípravu omáček a polévek.

 

Houby ve vlastní šťávě

29. 9. 2012

houby-ve-vl-stave.jpgPodušené a sterilované lesní houby. Používají se všude tam, kde čerstvé houby.

 

Kopr v soli

31. 3. 2012

kopr-v-soli.jpgKopr naložený v soli. Je dobré ho pak skladovat v chladu, vydrží rok, až do nové sklizně. Takovýmto způsobem jdou nakládat i jiné natě,  mám i z libečku. Jen je třeba počítat s tím, že pokrmy už nesmíme solit, až podle potřeby úplně  nakonec.

 

Halali - směs na svíčkovou omáčku

13. 2. 2012

halali.jpgSterilovaná zeleninová směs vhodná na svíčkovou omáčku.