Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rohlíky, housky, bulky a bagety

Příspěvky

Rohlíčky plněné houbovou omeletou

14. 9. 2014

rohlicky-s-houbami.jpgRohlíky z hladké a grahamové mouky plněné vaječnou omeletou s lesními houbami.

 

Škvarkové pečivo

27. 8. 2013

skvarkove-pecivo.jpgBílé netvarované pečivo z pšeničné mouky a škvarků.

 

Banketky

5. 1. 2013

banketky-1.jpg Banketky - menší rohlíčky, podávané většinou k předkrmům.

 

Plněné rohlíky a šneci

23. 12. 2012

plnene-rohliky.jpgRohlíky plněné vaječnou omeletou se salámem. Ze stejného těsta jdou udělat např. šneci, na plnění jsem použila škvarky

 

Hamburgerové housky

10. 6. 2012

hamburger-houska.jpgRecept na 8 ks  hamburgerových housek.

 

Muffiny ze slaného kynutého těsta

6. 4. 2012

muffiny-ze-slaneho-testa.jpgMuffiny z "houskového" slaného kynutého těsta s přídavkem majonézy. Jsou vláčné i druhý den. Můžeme je použít jako květináčky nebo k dalšímu jinému dozdobení. Můžeme je taktéž využít jen tak, že je přímo použijeme na studený obložený talíř.

 

Semínkové bagety

31. 3. 2012

seminkove-bagety.jpgBagety obalené ve směsi semínek.

 

Škvarkové bagetky, housky nebo veky

23. 3. 2012

skvarkove-bagetky.jpgBílé pečivo s přidáním mletých škvarků nebo škvarkové pomazánky. Tvar si můžeme udělat jakýkoliv - housky, rohlíky, bagetky, veky.

 

Slepička nebo kohout z kynutého těsta

10. 3. 2012

kohout-titl.jpgPečeno z těsta vhodného na housky. Jde ale použít jakékoliv slané nebo sladké kynuté těsto zhruba z 300 až 400 g mouky.

 

Farmářské bulky nebo bagetky

8. 2. 2012

farrm-bag-titl.jpgTyto bulky by se daly nazvat taky jako selské. V těstě není žádný tuk a zadělává se vodou. A miluji popraskané pečivo nahoře.