Kuřecí medailonky na smetaně s vínem
Počet porcí: 2
Suroviny:
2 kuřecí prsní řízky nebo stehenní - 350 g, sůl, 2 lžíce oleje nebo máslo, trošku hladké mouky - asi půl menší lžičky nebo podle potřeby, 1 - 1,5 dl sladké 12% smetany, trochu vína - asi tak 3 cl - dle potřeby
Postup:
Z masa si nakrajíme medailonky, mírně naklepeme, osolíme a prudce osmahneme z obou stran na horkém tuku. Výpek zaprášíme moukou, chvíli mícháme, zalijeme trochou vody a maso ještě podusíme, občas obrátíme. Pak přidáme smetanu a víno, provaříme a podáváme. Měla jsem stehenní řízky, ty se dělají chvíli déle než prsní. Můžeme si taky připravit celý plátek masa a nedělat medailonky. Pro ty, co si hlídají cholesterol, je možné použít Ramu Cremefine na vaření v lahvičce.