Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mleté vepřové maso v tukové bláně

Počet porcí: 5

Suroviny:

500 g spíše hrubě mletého vepřového masa - libovější bůček, nebo bůček + plecko, 1 vejce, 3 - 4 stroužky česneku, sůl, pepř, trochu mléka - podle potřeby, 80 - 100 g tukové vepřové blány, drcený kmín, 1 cibule.

Postup:

Mleté maso smícháme s vejcem, solí, pepřem, rozetřeným česnekem, špetkou drceného kmínu, podle potřeby přidáme trochu mléka. Blánu rozprostřeme a rozdělíme na 4 díly. Z masa vytvoříme 4 placičky, zabalíme je do bránice a stlačíme do šířky. Při pečení se stáhnou. Naskládáme do pekáčku na nahrubo nakrájenou cibuli, malinko posypeme kmínem, přidáme trošku vody, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby. Zhruba po půlhodince odklopíme a dopečeme. Podle potřeby přidáváme horkou vodu a přeléváme výpekem. Placičky nám chutnají se zelím ve všech úpravách, nebo jen s bramborovou kaší a taky studené s chlebem. Tuková blána dá tomuto jídlu specifickou chuť a vůni. Taky se může mleté maso dát na plátek vepřového masa a celé zabalit do bránice, nebo do mletého masa vložit plátek vepřových jater a zabalit. Někdy tyto placičky připravuji na bramborách v římském hrnci.

Tukovou blánu kupuji v menších řeznictvích, nevím, jestli je k dostání někde v marketech. U nás je pro tuto blánu zažitý název - bránice, i když nesprávně.

veprove-maso-v-branici.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Poslední fotografie


Oblíbené odkazy

Nejpopulárnější blogy receptů

Počasí

Předpověď počasí




Archiv

Kalendář
<< listopad >>
<< 2018 >>
Po Út St Čt So Ne
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Statistiky

Online: 8
Celkem: 776380
Měsíc: 7879
Den: 237