Jdi na obsah Jdi na menu
 


Palačinkové měšce s mletým masem

Počet porcí: 5

Na palačinky:
600 ml mléka, 2 větší vejce, zhruba 230 g hladké mouky - podle potřeby, sůl ,trošku oleje.
Na náplň:
zhruba 550 ghrubě  mletého masa - mix vepřové s hovězím, 4 lžíce oleje, 100 g cibule - 1 středně velká, 15 g sladké mleté papriky, sůl, mletý pepř, oregáno, 3 větší stroužky česneku, 70 g rajčatového protlaku - 1 malá plechovka(kečup), 150 g čerstvých žampionů, 1 velká paprika - kapie nebo jiné 200 g č.v.,20 g hladké mouky - 2 lžíce, vývar na zalití nebo kousek Masoxu - komu nevadí, 1 - 2 dlouhé listy pórku na svázaní měšců a různá zelenina na přízdobu.

Postup:

Na oleji si osmahneme nakrájenou cibuli do světle růžova, přidáme mletou papriku, necháme jen zpěnit a ihned přidáme mleté maso(můžeme i malinko zastříknout vodou) a rychle promícháme a za stálého míchání dále restujeme, vařečkou od sebe oddělujeme. Pokud bysme samotnou papriku nechali dlouho, tak hořkne, proto pracujeme rychle. Přidáme sůl, pepř, prolisovaný nebo nasekaný česnek. Když je maso vyrestované zase skoro do tuku, přidáme rajčatový protlak, zase chvíli osmahneme a zalijeme menším množstvím vývaru nebo vody. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a nakrájenou papriku, necháme chvíli dusit. Ke konci přípravy směs zahustíme moukou rozkvedlanou v troše vody a dále zvolna provařujeme nejméně 20 minut.Směs má být spíš hustější, podle potřeby dochutíme, přidáme malinko oregána, kdo chce tak použije i  jiné oblíbené koření.
Jinak místo žampionů se může třeba použít sterilovaná kukuřice a kdo má rád pikantní jídla, tak si do směsky přidá nějakou chilli pastu, taky půjde použít steril.zeleninové lečo.
V průběhu přípravy masa si uděláme palačinky, pokud možno na větší pánvi. Všechny ingredience smícháme, soli dáme malinko víc než na sladké palačinky, mouku si přidáme podle potřeby. Pánvičku potřeme slabě olejem a usmažíme světlejší, tenké palačinky.
Z delšího listu pórku si ostrým nožem nařežeme tenké proužky - 10 ks, které krátce vložíme do vařící vody - spaříme je.
Když máme vše hotovo, tak na střed palačinek dáme hromádku masové směsi, uděláme měšec, který svážeme proužkem z pórku. Na jednu porci jsem měla dva měšce, záleží taky na velikosti palačinek. Pokud je třeba měšce ještě trochu prohřát, tak doporučuji chvíli v mikrovlné troubě. Na talíři dozdobíme čerstvou zeleninou.

Místo měšců, můžeme podávat jako klasické stočené palačinky, na povrchu můžeme posypat strouhaným sýrem a nechat mírně zapéct.

plnena-slana-palacinka.jpg

plnen-palacinka-ml-masem.jpg

pln-pal.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Poslední fotografie


Oblíbené odkazy

Nejpopulárnější blogy receptů

Počasí

Předpověď počasí




Archiv

Kalendář
<< říjen >>
<< 2018 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Statistiky

Online: 2
Celkem: 761882
Měsíc: 8759
Den: 300