Jdi na obsah Jdi na menu
 


Smažená pštrosí vejce

8. 2. 2012

Počet porcí: 5 -6

Suroviny:

500 g mletého masa (mix vepřové + hovězí), 1 ks bílého pečiva - houska nebo rohlík, 1 dl mléka, 1 vejce, 15 g Solamylu - 1 lžíce, 1/2 menší cibule,3 stroužky česneku, 20 g strouhanky, 20 g hladké mouky, sůl, pepř, drcený kmín, majoránka. Koření dáme podle svých zvyklostí, s oblibou používám i čubricu. 5 - 6 natvrdo uvařených slepičích vajec :-), hladká mouka, strouhanka, 1 vejce s trochou mléka na trojobal, olej na smažení.

Postup:

Žemli rozmočíme v mléce a smícháme s mletým masem spolu s 1 vejcem, Solamylem, jemně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, solí a kořením. Pak přidáme strouhanku a hladkou mouku, zahustíme podle potřeby. Rozdělíme na 5-6 dílů a do směsi mletého masa zabalíme natvrdo vařené vejce. Obalíme v trojobalu a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Před podáváním rozkrojíme.

pstrosi-vejce.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář