Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jogurtové želé bábovičky s višněmi

25. 1. 2019

Suroviny:

150 g višní bez pecek

60 g krupicového cukru

15 g kakaa

1 vanilkový cukr

120 ml mléka

10 g sypké želatiny

250 g jogurtu

100 g smetany na šlehání

1 lžíce rumu

30 - 40 g moučkového cukru - podle potřeby

50 g piškotů - nejlépe mini

 

Postup:

  1. Višně vložíme do rendlíku se silnějším dnem, přidáme krupicový cukr, vanilkový cukr a prohřejeme, až višně pustí štávu a cukr se rozpustí. Přidáme kakao a dále zahříváme až k bodu varu. Višně po celou dobu opatrně a lehce vařečkou promícháváme, pak je necháme zchladnout a přidáme k nim rum.

  2. Sypkou želatinu vsypeme do mléka a necháme zhruba 15 minut nabobtnat. Pak ji za stálého míchání rozpustíme, teplota nesmí přesáhnout 60°C! Necháme vychladnout, občas promícháme.

  3. Smetanu vyšleháme do husté šlehačky.
    Dohromady smícháme jogurt, višně, rozpuštěnou želatinu a moučkový cukr, nakonec opatrně vmícháme šlehačku. Dosladíme dle své chuti.

  4. Plastové nebo silikonové formičky vevnitř malinko přetřeme olejem - jen tenký film na stěnách. Do formiček vrstvíme mírně tuhnoucí hmotu, kterou prokládáme piškoty. Na několik hodin vložíme do chladničky a řádně ztuhlé vyklopíme.

Formičky mám o objemu 120 ml a bylo jich 7 ks.

Bábovičky lze podávat i s vanilkovou zmrzlinou a třeba šlehačkou.

005--3-.jpg014.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář