Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karamelová hruška se zmrzlinou

Počet porcí: 2

Suroviny:

1 pevnější hruška, 30 g krupicového cukru, zhruba 1 dl vody na zalití karamelu nebo raději červené víno a přidáme asi tak 2 hřebíčky, kousek skořice, je možné použít i malinký kousek badyánu, 2 kopečky zmrzliny - měla jsem jogurtovou lesní směs, na dozdobení šlehačka, možno i menší kousky ovoce, meduňka nebo máta - vše dle vlastní fantazie.

Postup:

Hrušku rozpůlíme, vydlabeme vnitřek, ze spodu kousek odkrojíme, aby nám pak půlky hrušky na talíři neklouzaly. Do rendlíku dáme cukr a za stálého míchání uděláme zlatavý karamel. Ten zalijeme buď vodou - vhodné pro děti, nebo vínem. Zkoušela jsem červené a přidala jsem hřebíček a kousek skořice. Vložíme připravené poloviny hrušky a necháme v karamelu mírně povařit. V polovině otočíme, musí ale zůstat pevnější, nerozvaříme je. Vyjmeme je a karamel si případně varem zredukujeme na menší množství, pokud se nám zdá, že je ho hodně. Po zchladnutí hrušek přidáme zmrzlinu a na talíři dozdobíme dle vlastní fantazie.

karamelova-hruska-se-zmrzlinou.jpg

karamelova-hruska---postup.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář