Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sladké burské oříšky se zmrzlinou

Suroviny:

100 g nesolených burských oříšků, 2 sáčky vanilkového cukru, možno ještě přidat trošku cukru, vanilková zmrzlina

Postup:

Burské oříšky zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme 2 vanilkové cukry a vaříme zhruba hodinu na velmi mírném ohni. Pokud bysme chtěli oříšky více sladké, tak ještě přidáme malinko cukru. Hlídáme, aby se nám neodpařila voda, musíme podle potřeby dolévat. Po hodině by měly být oříšky sladké a měkké, jinak ještě dál vaříme. Oříšky se šťávou necháme vychladnout, dáme do dobře uzavíratelné nádobky a skladujeme v lednici. Použijeme na zmrzlinu a jiné podobné poháry.

Zdroj receptu: Čínská kuchyně po evropsku.

sladke-burske-orisky-se-zmrzlinou.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář