Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sněhové misky na zmrzlinu

Počet: 5 kusů
 

Suroviny:

2 bílky, 125 g cukru krupice.
5 kopečků ovocné jogurtové zmrzliny nebo jiné - méně sladké, šlehačka, ovoce, ovocný topping, máta nebo meduňka, i jiné - vše dle své fantazie.

Postup:

Na pečící plech dáme teflovovou fólii, okraj sklenice o průměru zhruba 8,5 cm vložíme do mouky a pak malinko ťukneme na plech - uděláme si obrysy koleček. Není to ale nutné. Kdo nemá folii, použije papír na pečení. Může se na něj sklenice obkreslit tužkou a pak papír otočit.

Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a pak při dalším šlehání přidáváme po lžících krupicový cukr a šleháme, až nám vznikne hustá hmota, která drží tvar. To znamená, že když vyjmeme metly, tak sníh drží špičky. Sníh dáme do zdobicího sáčku s ozdobnou špičkou, kdo nemá, tak veme pevnější mikroténový sáček a ustřihne růžek. Pevnější jsou sáčky určené na zamražování potravin. Podle obrysu na plechu uděláme kolečko a ještě pak na něho uděláme okraj. Vložíme do velmi mírně předehřáté trouby a sněhové misky sušíme. Minimálně 40 minut.
Po vychladnutí je plníme zmrzlinou a dozdobíme dle své fantazie. Zmrzlinu doporučuji ne moc sladkou, já měla ovocnou jogurtovou.
Místo zmrzlinou můžeme plnit jen šlehačkou a ovocem, pařížskou šlehačkou apd.

beze-misky.jpg

beze-postup.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Poslední fotografie


Oblíbené odkazy

Nejpopulárnější blogy receptů

Počasí

Předpověď počasí




Archiv

Kalendář
<< listopad >>
<< 2018 >>
Po Út St Čt So Ne
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Statistiky

Online: 10
Celkem: 776395
Měsíc: 7887
Den: 240