Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nadýchaná banánová buchta

26. 1. 2019

Suroviny:

250 g cukru krupice

1 vanilkový cukr

4 vejce

4 banány - 500 g dužiny - mírně přezrálé

250 g mléka

200 g oleje

500 g polohrubé mouky

1,5 ks prášku do pečiva

1/2 lžičky skořice nebo dle chuti

Postup:

  1. V míse vyšleháme cukr, vanilkový cukr a vejce do husté bílé pěny. Při nejmenších otáčkách šlehače vmícháme rozmačkané banány. Pak střídavě a po částech olej, mléko a mouku se skořicí, ale do posledního dílu mouky, kterou přidáme nakonec, vmícháme prášek do pečiva.

  2. Hluboký plech s okraji vyložíme papírem na pečení, vylijeme těsto, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Na horkovzduch cca 35 - 40 minut při teplotě 155°C - 160°C.

  3. Na povrchu stačí buchtu jen pocukrovat nebo použijeme např. čokoládovou polevu.

  4. Plech jsem použila o rozměrech 42 x 32 cm.

    Buchta je nadýchaná a vláčná.

  5. banánová buchta nadýchaná004--4-.jpg

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář