Jdi na obsah Jdi na menu
 


Drožďová polévka s pórkem

Počet porcí: 4

Suroviny:

1 kostka droždí - 42 g, 1 menší pórek - přiměřeně :-)), 2 středně velké brambory, 1 malá cibule, olej,  (máslo, Rama) dle potřeby, 40 g hladké mouky, sůl, mletý pepř, vývar - nebo voda a možno i dochutit polévkovým kořením nebo kouskem masoxu, zhruba 1/2 dl sladké smetany nebo 1 dl mléka

Postup:

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na trošce tuku, rozdrobíme droždí a za stálého míchání osmahneme, až se droždí rozpustí, voní a má zlatavou barvu. Zalijeme vývarem, přidáme sůl, pepř, nakrájený pórek a na kostky nakrájené brambory, necháme vařit. Mezitím si připravíme z tuku a mouky světlou jíšku, kterou polévku zahustíme a necháme zvolna provařit. Nakonec zjemníme smetanou.

porkova-polevka-s-drozdim-a-bramborem.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Poslední fotografie


Oblíbené odkazy

Nejpopulárnější blogy receptů

Počasí

Předpověď počasí




Archiv

Kalendář
<< červenec >>
<< 2018 >>
Po Út St Čt So Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Statistiky

Online: 3
Celkem: 745778
Měsíc: 9673
Den: 269