Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přílohový kuskus s kořenovou zeleninou

30. 11. 2014

Počet porcí: 2

Suroviny:

120 g kuskusu, 60 - 80 g kořenové zeleniny - mrkev, petržel, celer, 1 lžíce oleje, zhruba 150 ml vývaru, sůl

Postup:

Kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. V hrnci ji osmahneme na lžíci rozehřátého oleje, zalijeme trochou vývaru nebo vody a chvíli podusíme, až změkne. Pak přidáme kuskus a vařící vývar, Na jeden díl kuskusu použijeme celkově zhruba 1,5 až 1,8 dílu tekutiny. Přikryjeme pokličkou a necháme zhruba 10 minut. Pak promícháme vidličkou a podáváme. Pokud se stane a kuskus je ještě trochu tužší, přilijeme ještě malinko vařícíhovývaru a ještě chvíli necháme pod pokličkou.

kuskus-s-korenovou-zeleninou.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Mas pravdu

(Jitkas, 1. 12. 2014 12:23)

Se zeleninkou je to vyssi "LEVEL"