Jdi na obsah Jdi na menu
 


Švýcarský bramborový salát

Počet porcí: 3 - 4

Suroviny:

400 g vařených a vychladlých brambor, 100 g sladkokyselých sterilovaných okurek, 40 g cibule, 100 g tvrdého sýru typu ementál, pažitka, 3 lžíce zakysané smetany, 3 lžíce oleje, 1 lžička hořčice, trochu octa - necelé 1/2 lžíce - podle potřeby, špetka cukru, sůl, mletý pepř.

Postup:

Brambory nakrájíme na drobné kostičky - používám kráječ na plátky vajec, kdy menší kousky brambor promáčknu vždy 2x obráceně a vzniknou malé hranolky. Okurky nakrájíme na menší kostky, cibuji a pažitku nakrájíme velice jemně a sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, vše smícháme. Zbytek ingrediencí si sešleháme malou metličkou do hladké hmoty, přidáme do brambor, vše důkladně promícháme a podle potřeby dochutíme. Někdy dělám i bez zakysané smetany. Před podaváním necháme vychladit a odležet. Do tohoto základního salátu můžeme přidat na kostky nakrájený trvanlivý salám. Použila jsem Vysočinu.

Zdroj: starší vydání magazínu Albert

svycarsky-salat.jpg

svycarsky-salat-se-salamem.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář