Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lívance

11. 1. 2014

Počet kusů: zhruba 25 - 28 ks lívanečků

Suroviny:

450 - 500 ml vlažného mléka - dle potřeby, 350 g hladké mouky, 2 malé špetky soli, 35 g moučkového nebo krupicového cukru, trochu citronové kůry nebo citronového aroma Dr. Oetker, 15 g čerstvého droždí, olej na smažení

Na povrch - libovolná marmeláda nebo i povidla, zakysaná smetana rozšlehaná s trochou cukru nebo šlehačka, čerstvé libovolné ovoce nebo kompotované podle toho, co máme rádi. Já měla mandarinky, kiwi a granátové jablko.

Postup:

Všechny ingredience si odměříme a odvážíme, odebereme trochu vlažného mléka, lžičku cukru a lžíci mouky, rozdrobíme droždí, rozmícháme, mísu přikryjeme utěrkou a necháme v teple vzejít kvásek. Pak přidáme vše ostatní a metličkou nebo elektrickým šlehačem uděláme těstíčko, které nemá být ani moc řídké, ale ani moc husté. Rovněž přikryjeme a necháme na teplém místě vykynout. Pak na lívanečníku, na horkém oleji smažíme z obou stran lívance. Odkládáme na papírový ubrousek, dozdobíme a ihned podáváme.

livance.jpg

livance1.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář