Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bůčková roláda nebo kapsa se smaženicí

Suroviny:

Větší kus vepřového bůčku bez kosti - nad 1 kg, sádlo nebo olej, cibule, lesní houby nebo žampiony, sůl, kmín, mletý pepř, vejce.

Postup:

Pokud máme větší kus bůčku, tak ho rozkrojíme na plát, rozklepeme co jak nejvíce do šířky, osolíme a mírně opepříme.

Na sádlo si dáme nakrájenou cibuli, osmahneme do sklovita, přidáme nakrájené houby, osolíme, přidáme malinko drceného kmínu, pokud je třeba tak lžíci vodya dusíme do měkka. Tekutina musí být odpařená. Pak přidáme pár vajec a za stálého míchání je necháme srazit - ztuhnout. Podle potřeby dosolíme a necháme prochladnout. Pak rozprostřeme na plát masa, srolujeme do rolády, shora taky trochu osolíme a obmotáme potravinářským provázkem. Můžeme posypat i celým nebo drceným kmínem.  Vložíme na pekáček, přidáme trochu vody, přiklopíme nebo přikryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme. V druhé polovině přípravy odklopíme, podle potřeby přidáme vodu a roládku přeléváme výpekem.

Místo rolády můžeme udělat v bůčku kapsu, naplnit a nejraději zašít. K těmto účelům mám velkou jehlu kde navléknu tenký provázek.

buckova-rolada-rez.jpg

bucek-plneny-smazenici.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář