Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jahodovo-jablečný džem

25. 1. 2019

Suroviny:

500 g jahod - bez stopek

500 g jablek - oloupaných a bez jádřinců

1 Gelfix Super 3:1 od Dr. Oetkera

350 g cukru krupice

 

Postup:

  1. Jahody opláchneme , necháme okapat a buď je nakrájíme na menší kousky nebo rozmačkáme. Jablka nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.

  2. Připravené ovoce vložíme do hrnce a přidáme obsah balíčku Gelfix smíchaný se dvěma lžícemi cukru. Za stálého míchání zhruba 1 minutu povaříme. Následně přidáme zbytek cukru a za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Případnou pěnu odebereme.

  3. Ihned plníme do připravených předehřátých sklenic, zavíčkujeme a otočíme zhruba na 5 minut dnem vzhůru. Pak zase obrátíme. Po vychladnutí a ztuhnutí obsahu sklenice uložíme.

  4. 023--2-.jpg025.jpg

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář